Dermabrasie met CO2 Laser

Bij een dermabrasie behandeling met de CO2 laser wordt de oppervlakkige laag van de huid afgeschaafd (dermabrasie = afschaven van de huid). Vroeger gebeurde dit mechanisch met een abrasie apparaat.

Een recentere ontwikkeling is de C02-laser, voorzien van een scanner waardoor de lichtbundel niet meer gefocuseerd is. Dit laat een gecontroleerde abrasie toe waarbij ook het collageen in de huid zal krimpen. Dit geeft vaak spectaculaire verbeteringen van aangezichtsrimpels.

Deze behandeling wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Door het afschaven van de huid ontstaat er een gecontroleerde oppervlakkig brandwonde. Deze geneest over een verloop van 5 tot 7 dagen. De behandelde zone blijft wel gedurende de eerste tijd rozig gekleurd.

Soms kan er echter een hypopigmentatie optreden (hierbij blijft de huid altijd wat lichter van kleur). Om dit kleurverschil zo onopvallend mogelijk te houden, wordt best steeds een ‘cosmetische eenheid’ van het aangezicht behandeld (zoals de onderste oogleden, de wangen, …)

Omwille van het risico op pigmentatieverschillen wordt deze techniek liever niet bij jonge patienten toegepast. Na de ingreep moet de behandelde zone gedurende tenminste 2 maanden beschermd worden tegen de zon.

De getoonde foto’s zijn enkel illustratief voor wat eventueel mogelijk is met de beschreven procedure. U kan meer gedetailleerde informatie over deze ingreep aanvragen via het online invulformulier van Dr. Patrick Theunis, centrum voor plastische chirurgie.

Geachte patient,

Op de privé-praktijk zijn alle behandelingen zoals fillers en b-tox injecties mogelijk.
En ook ingrepen die onder plaatselijke verdoving kunnen uitgevoerd worden, kunnen gepland worden. U kan hier op een veilige manier bvb een bovenooglidcorrectie laten uitvoeren

Behandelingen gebeuren op een zo veilig mogelijke manier, dit wil zeggen dat alle aandacht wordt besteed aan veiligheidsmaatregelen.

Social distancing: er wordt op afspraak gewerkt en in de wachtzaal zal voldoende afstand zijn. Daarom vragen we u om indien mogelijk alleen te komen en ongeveer 10′ voor het afgesproken uur aanwezig te zijn.

We verwachten dat u enkel komt indien u vanaf 2 weken voor uw afspraak geen koorts of symptomen heeft gehad. Draag uw eigen mondmasker.

Er is voldoende handontsmetting ter beschikking zodat iedereen strikte handhygiëne kan toepassen.

Ik vraag ook uw respect voor het naleven van uw gemaakte afspraak of het tijdig afzeggen indien u niet kan komen, zo geeft u iemand anders de kans om behandeld te worden.
Er zullen immers al minder afspraken ingeboekt worden omdat na elk patientencontact de horizontale oppervlakten, stoelen, deurklinken, onderzoekstafels en toestellen dienen gereinigd te worden.

Bedankt voor uw medewerking,

Dr. Theunis