Borstlift: enkele veelgestelde vragen

Waarom heb ik een borstlift nodig?
Een borstlift of mastopexie is nodig als uw borsten fel doorgezakt zijn met een belangrijk huidteveel en/of als de tepels te laag staan. We kunnen stellen dat als de tepelpositie lager is dan de plooi onder de borst dat u dan een kandidate bent voor een borstlift.
Een borstlift is een operatie die vergelijkbaar is met een borstverkleining, maar dan zonder dat er borstklierweefsel verwijderd wordt.
Kan ik een borstlift vermijden door te kiezen voor grote borstimplantaten?
Grote borstimplantaten kunnen doorgezakte borsten helaas niet corrigeren: dat zal steeds tot teleurstelling leiden omdat de borsten door het grote extra gewicht weer snel zullen doorzakken en rimpeling is dergelijke grote prothesen is vaak een probleem.

Implantaten zijn wel geschikt als er vooral een probleem is van ‘borstvolume’ zonder al te veel doorzakking van de borsten, dus als de tepelpositie hoger is dan de plooi onder de borst.

Is het mogelijk de borsten te liften met enkel een litteken rond de tepel?
Soms is dit mogelijk, maar dat hangt van de graad van borstptose: een borstlift met enkel een litteken rond de tepel (peri-areolair litteken) kan maar een gelimiteerde borstlift geven en weinig mogelijkheid om het model van de borsten te herstellen. Vaak wordt in deze gevallen de ingreep gecombineerd met een borstvergroting voor het beste resultaat.
Is het mogelijk om borstvoeding te geven na een borstlift?
Je mag verwachten dat borstvoeding soms niet mogelijk is na deze ingreep.
Dit zal afhangen van het feit of ook melkgangetjes moeten doorgesneden worden om de tepel in zijn hogere positie te kunnen plaatsen.
Zal ik nog gevoel hebben in de tepels na de ingreep?
Bij het verplaatsen van de tepel worden vaak ook kleine huidzenuwtjes doorgesneden.
Meestal blijft de gevoeligheid van de tepel bewaard, maar soms kan de tepel minder tot ongevoelig worden.
In een klein aantal gevallen kan de tepel (tijdelijk) overgevoelig worden.

Geachte patient,

Op de privé-praktijk zijn alle behandelingen zoals fillers en b-tox injecties mogelijk.
En ook ingrepen die onder plaatselijke verdoving kunnen uitgevoerd worden, kunnen gepland worden. U kan hier op een veilige manier bvb een bovenooglidcorrectie laten uitvoeren

Behandelingen gebeuren op een zo veilig mogelijke manier, dit wil zeggen dat alle aandacht wordt besteed aan veiligheidsmaatregelen.

Social distancing: er wordt op afspraak gewerkt en in de wachtzaal zal voldoende afstand zijn. Daarom vragen we u om indien mogelijk alleen te komen en ongeveer 10′ voor het afgesproken uur aanwezig te zijn.

We verwachten dat u enkel komt indien u vanaf 2 weken voor uw afspraak geen koorts of symptomen heeft gehad. Draag uw eigen mondmasker.

Er is voldoende handontsmetting ter beschikking zodat iedereen strikte handhygiëne kan toepassen.

Ik vraag ook uw respect voor het naleven van uw gemaakte afspraak of het tijdig afzeggen indien u niet kan komen, zo geeft u iemand anders de kans om behandeld te worden.
Er zullen immers al minder afspraken ingeboekt worden omdat na elk patientencontact de horizontale oppervlakten, stoelen, deurklinken, onderzoekstafels en toestellen dienen gereinigd te worden.

Bedankt voor uw medewerking,

Dr. Theunis