Behandeling tegen couperose

Couperose is een aandoening waarbij er een overmatige aanwezigheid is van fijne onderhuidse bloedvaatjes in het aangezicht, voornamelijk ter hoogte van de wangen.

Patienten klagen van een blos op de wangen. Ook warmte opwellingen komen vaak voor. De hinder neemt toe bij stress. Ook bij temperatuursverschillen is er een toename van de klachten. Alcoholische dranken en koffie verwijden de bloedvaten.

Behandeling

Radiofrequentie is een nieuwe stap voorwaarts in de behandeling van couperose. Het stroompje wordt zeer sterk geabsorbeerd door oxyhemoglobine in het bloed. Door de hoge energie die wordt vrijgegeven en de korte duurtijd van de puls is er een echte selectieve photothermolyse. D.w.z. dat enkel het bloedvaatje wordt vernietigd, en er treedt geen beschadiging in het omgevende weefsel optreedt. Er treden dan ook geen blauwe plekken op. (dit is het probleem bij laserbehandelingen met Pulsed Dye Lasers of met de Krypton laser).

De eerste dagen na de behandeling is er wat zwelling van het behandelde gebied. Bij uitgebreide couperose kunnen er ook wat oppervlakkige korstjes ontstaan.

Meestal zijn 2 behandeling sessies noodzakelijk met een interval van 4 à 6 weken.

In deze video ziet u een toepassing van de hoge frequentie techniek voor het verwijderen van couperose (vid). Dit is een weinig pijnlijke techniek met een hoog slaagpercentage.

Na de behandeling

De dagen na de behandeling wordt best een vocht inbrengende dagcreme gebruikt. Ook moet de huid beschermd worden tegen blootstelling aan de zon.

De getoonde foto’s zijn enkel illustratief voor wat eventueel mogelijk is met een behandeling tegen couperose. U kan meer gedetailleerde informatie over deze ingreep aanvragen via het online invulformulier van Dr. Patrick Theunis, centrum voor plastische chirurgie.

Geachte patient,

Op de privé-praktijk zijn alle behandelingen zoals fillers en b-tox injecties mogelijk.
En ook ingrepen die onder plaatselijke verdoving kunnen uitgevoerd worden, kunnen gepland worden. U kan hier op een veilige manier bvb een bovenooglidcorrectie laten uitvoeren

Behandelingen gebeuren op een zo veilig mogelijke manier, dit wil zeggen dat alle aandacht wordt besteed aan veiligheidsmaatregelen.

Social distancing: er wordt op afspraak gewerkt en in de wachtzaal zal voldoende afstand zijn. Daarom vragen we u om indien mogelijk alleen te komen en ongeveer 10′ voor het afgesproken uur aanwezig te zijn.

We verwachten dat u enkel komt indien u vanaf 2 weken voor uw afspraak geen koorts of symptomen heeft gehad. Draag uw eigen mondmasker.

Er is voldoende handontsmetting ter beschikking zodat iedereen strikte handhygiëne kan toepassen.

Ik vraag ook uw respect voor het naleven van uw gemaakte afspraak of het tijdig afzeggen indien u niet kan komen, zo geeft u iemand anders de kans om behandeld te worden.
Er zullen immers al minder afspraken ingeboekt worden omdat na elk patientencontact de horizontale oppervlakten, stoelen, deurklinken, onderzoekstafels en toestellen dienen gereinigd te worden.

Bedankt voor uw medewerking,

Dr. Theunis