Dijlift voor verslapte dijen

Dijlift

Na vermagering of bij het ouder worden kan de huid aan de binnenzijde van de bovenbenen gaan verslappen. Dit probleem van verslapte huid komt ook wel eens voor na een vroegere klassieke liposuctie. Patienten hebben vaak functionele hinder, maar meestal is het een esthetisch probleem.

Vaak is er ook een verslapping van de buik. De beide problemen (buik en benen) kunnen soms in één ingreep gecorrigeerd worden, maar meestal wordt gekozen voor 2 afzonderlijke ingrepen.

Doel van een dijlift

Bij deze ingreep is het de bedoeling een figuurcorrectie uit te voeren door een lifting van de huid van de bovenbenen. Hierdoor wordt de huid aan de binnenzijde van de benen opnieuw strakker.

De ingreep

Een dijlift gebeurt onder algemene verdoving. Meestal wordt de huidinsnede gelegd ter hoogte van de liesplooi, doorlopend aan de binnenzijde van het been tot op de bilnaad. Om de huid beter te kunnen liften wordt vaak tegelijkertijd een liposculptuur uitgevoerd ter hoogte van de binnenzijde van het bovenbeen. Op het einde van de ingreep wordt ter hoogte van elk been een redondrain geplaatst (dit is een dun slangetje om een eventueel bloestolsel te verwijderen). Deze drain wordt na 1 dag verwijderd.

Na de ingreep.

De eerste dagen is het moeilijk om te zitten (omdat de naad juist ter hoogte van de bilplooi gelegen is). De napijn valt over het algemeen nogal mee. Douchen mag na 2 dagen. De hechtingen blijven 10 tot 12 dagen ter plaatse. De eerste dagen kan het gemakkelijk zijn om te plassen in een urinaal of met een plastuit.

Om het effect van de chirurgie te verbeteren kan het nuttig zijn om de huid te verstevigen met een vitamine A crème.

De getoonde foto’s zijn enkel illustratief voor wat eventueel mogelijk is met dijlift. U kan meer gedetailleerde informatie over deze ingreep aanvragen via het online invulformulier van Dr. Patrick Theunis, centrum voor plastische chirurgie.

Scroll naar boven