Dijlift voor verslapte dijen

DijliftNa vermagering of bij het ouder worden kan de huid aan de binnenzijde van de bovenbenen gaan verslappen. Dit probleem van verslapte huid komt ook wel eens voor na een vroegere klassieke liposuctie. Patienten hebben vaak functionele hinder, maar meestal is het een esthetisch probleem.

Vaak is er ook een verslapping van de buik. De beide problemen (buik en benen) kunnen soms in één ingreep gecorrigeerd worden, maar meestal wordt gekozen voor 2 afzonderlijke ingrepen.

Doel van een dijlift

Bij deze ingreep is het de bedoeling een figuurcorrectie uit te voeren door een lifting van de huid van de bovenbenen. Hierdoor wordt de huid aan de binnenzijde van de benen opnieuw strakker.

De ingreep

Een dijlift gebeurt onder algemene verdoving. Meestal wordt de huidinsnede gelegd ter hoogte van de liesplooi, doorlopend aan de binnenzijde van het been tot op de bilnaad. Om de huid beter te kunnen liften wordt vaak tegelijkertijd een liposculptuur uitgevoerd ter hoogte van de binnenzijde van het bovenbeen. Op het einde van de ingreep wordt ter hoogte van elk been een redondrain geplaatst (dit is een dun slangetje om een eventueel bloestolsel te verwijderen). Deze drain wordt na 1 dag verwijderd.

Na de ingreep.

De eerste dagen is het moeilijk om te zitten (omdat de naad juist ter hoogte van de bilplooi gelegen is). De napijn valt over het algemeen nogal mee. Douchen mag na 2 dagen. De hechtingen blijven 10 tot 12 dagen ter plaatse. De eerste dagen kan het gemakkelijk zijn om te plassen in een urinaal of met een plastuit.

Om het effect van de chirurgie te verbeteren kan het nuttig zijn om de huid te verstevigen met een vitamine A crème.

De getoonde foto’s zijn enkel illustratief voor wat eventueel mogelijk is met dijlift. U kan meer gedetailleerde informatie over deze ingreep aanvragen via het online invulformulier van Dr. Patrick Theunis, centrum voor plastische chirurgie.

Geachte patient,

Op de privé-praktijk zijn alle behandelingen zoals fillers en b-tox injecties mogelijk.
En ook ingrepen die onder plaatselijke verdoving kunnen uitgevoerd worden, kunnen gepland worden. U kan hier op een veilige manier bvb een bovenooglidcorrectie laten uitvoeren

Behandelingen gebeuren op een zo veilig mogelijke manier, dit wil zeggen dat alle aandacht wordt besteed aan veiligheidsmaatregelen.

Social distancing: er wordt op afspraak gewerkt en in de wachtzaal zal voldoende afstand zijn. Daarom vragen we u om indien mogelijk alleen te komen en ongeveer 10′ voor het afgesproken uur aanwezig te zijn.

We verwachten dat u enkel komt indien u vanaf 2 weken voor uw afspraak geen koorts of symptomen heeft gehad. Draag uw eigen mondmasker.

Er is voldoende handontsmetting ter beschikking zodat iedereen strikte handhygiëne kan toepassen.

Ik vraag ook uw respect voor het naleven van uw gemaakte afspraak of het tijdig afzeggen indien u niet kan komen, zo geeft u iemand anders de kans om behandeld te worden.
Er zullen immers al minder afspraken ingeboekt worden omdat na elk patientencontact de horizontale oppervlakten, stoelen, deurklinken, onderzoekstafels en toestellen dienen gereinigd te worden.

Bedankt voor uw medewerking,

Dr. Theunis