Cosmeceutics – rimpelbehandelingen om huidveroudering tegen te gaan

Verouderen is net als een chronische ziekte. Het is een proces dat begint als we jong zijn en dat door invloed van de tijd merkbaar wordt. De huidveroudering zet zich steeds verder.

Om beter te begrijpen hoe we huidveroudering kunnen verhelpen, is het noodzakelijk de oorzaken van het verouderingsproces te kennen.

Vroegtijdige veroudering en rimpelvorming worden in verband gebracht met de inwerking van vrije radicalen.  Vrije radicalen  worden in ons lichaam gecreëerd onder invloed van zonlicht – pollutie – stress – slechte voeding …

Deze externe factoren verstoren de normale functies van de huidcellen, veroorzaken ernstige vitaminetekorten en doen de huid verouderen:

  • 80% van het huidverouderingsproces wordt toegeschreven aan vrije radicalen
  • 20% aan de natuurlijke (genetische) veroudering

Vrije radicalen verzwakken de celmembranen, beschadigen het DNA, verstoren de normale celdeling en kunnen de cellen zelfs rechtstreeks doden. Vrije radicalen beschadigen ook het collageen en breken elastinevezels af, waardoor de huid minder veerkrachtig wordt en dus meer rimpels zal vertonen.

Gelukkig kunnen vrije radicalen tot op zekere hoogte aan banden worden gelegd door de vitamines (anti-oxidanten). Men kan 80% van de huidveroudering vermijden door dagelijks de huid te beschermen tegen de vrije radicalen en de vitaminetekorten die door deze laatste zijn ontstaan, te herstellen.

Geachte patient,

Op de privé-praktijk zijn alle behandelingen zoals fillers en b-tox injecties mogelijk.
En ook ingrepen die onder plaatselijke verdoving kunnen uitgevoerd worden, kunnen gepland worden. U kan hier op een veilige manier bvb een bovenooglidcorrectie laten uitvoeren

Behandelingen gebeuren op een zo veilig mogelijke manier, dit wil zeggen dat alle aandacht wordt besteed aan veiligheidsmaatregelen.

Social distancing: er wordt op afspraak gewerkt en in de wachtzaal zal voldoende afstand zijn. Daarom vragen we u om indien mogelijk alleen te komen en ongeveer 10′ voor het afgesproken uur aanwezig te zijn.

We verwachten dat u enkel komt indien u vanaf 2 weken voor uw afspraak geen koorts of symptomen heeft gehad. Draag uw eigen mondmasker.

Er is voldoende handontsmetting ter beschikking zodat iedereen strikte handhygiëne kan toepassen.

Ik vraag ook uw respect voor het naleven van uw gemaakte afspraak of het tijdig afzeggen indien u niet kan komen, zo geeft u iemand anders de kans om behandeld te worden.
Er zullen immers al minder afspraken ingeboekt worden omdat na elk patientencontact de horizontale oppervlakten, stoelen, deurklinken, onderzoekstafels en toestellen dienen gereinigd te worden.

Bedankt voor uw medewerking,

Dr. Theunis