Gynaecomastie – borstontwikkeling bij mannen

Voor deze ingreep kan u ook bij het dr. Patrick Theunis Centrum voor Plastische Chirurgie terecht.

Gynaecomastie of borstontwikkeling bij de man kan behandeld worden met liposculptuur of door chirurgische verwijdering van de borstklier in combinatie met liposculptuur.

Gynaecomastie

Er bestaan meerder technieken om mannelijke borsten te verwijderen en het uitzicht van de borstkas te verbeteren.

We proberen steeds de techniek te kiezen die de minste littekens achterlaat. Indien het probleem voornamelijk te wijten is aan een vetopstapeling (pseudo-gynaecomastie), dan kan behandeld worden met liposculptuur. Deze ingreep kan onder lokale anesthesie worden uitgevoerd en zal slechts enkele kleine littekentjes nalaten.
Indien de borstvorming voornamelijk te wijten is aan borstklierweefsel dat veel harder is dan vetweefsel dan kan dit niet behandeld worden met liposculptuur. In dit geval zal een insnede gemaakt worden aan de onderrand van het tepelhof en wordt de klier zo verwijderd. Als de patient extreem vermagerd is, dan is er zo’n groot overschot aan huid, dat er ook huid moet verwijderd worden waardoor er nog een bijkomend huidlitteken zal achterblijven.

Voor/na beelden van behandeling van gynaecomastie

De getoonde foto’s zijn enkel illustratief voor wat eventueel mogelijk is met deze ingreep. U kan meer gedetailleerde informatie over deze ingreep aanvragen via het online invulformulier van Dr. Patrick Theunis, centrum voor plastische chirurgie.

Geachte patient,

Op de privé-praktijk zijn alle behandelingen zoals fillers en b-tox injecties mogelijk.
En ook ingrepen die onder plaatselijke verdoving kunnen uitgevoerd worden, kunnen gepland worden. U kan hier op een veilige manier bvb een bovenooglidcorrectie laten uitvoeren

Behandelingen gebeuren op een zo veilig mogelijke manier, dit wil zeggen dat alle aandacht wordt besteed aan veiligheidsmaatregelen.

Social distancing: er wordt op afspraak gewerkt en in de wachtzaal zal voldoende afstand zijn. Daarom vragen we u om indien mogelijk alleen te komen en ongeveer 10′ voor het afgesproken uur aanwezig te zijn.

We verwachten dat u enkel komt indien u vanaf 2 weken voor uw afspraak geen koorts of symptomen heeft gehad. Draag uw eigen mondmasker.

Er is voldoende handontsmetting ter beschikking zodat iedereen strikte handhygiëne kan toepassen.

Ik vraag ook uw respect voor het naleven van uw gemaakte afspraak of het tijdig afzeggen indien u niet kan komen, zo geeft u iemand anders de kans om behandeld te worden.
Er zullen immers al minder afspraken ingeboekt worden omdat na elk patientencontact de horizontale oppervlakten, stoelen, deurklinken, onderzoekstafels en toestellen dienen gereinigd te worden.

Bedankt voor uw medewerking,

Dr. Theunis