Gynaecomastie – borstontwikkeling bij mannen

Voor deze ingreep kan u ook bij ons terecht.

Gynaecomastie of borstontwikkeling bij de man kan behandeld worden met liposculptuur of door chirurgische verwijdering van de borstklier in combinatie met liposculptuur.

Gynaecomastie

Er bestaan meerder technieken om mannelijke borsten te verwijderen en het uitzicht van de borstkas te verbeteren.

We proberen steeds de techniek te kiezen die de minste littekens achterlaat. Indien het probleem voornamelijk te wijten is aan een vetopstapeling (pseudo-gynaecomastie), dan kan behandeld worden met liposculptuur. Deze ingreep kan onder lokale anesthesie worden uitgevoerd en zal slechts enkele kleine littekentjes nalaten.
Indien de borstvorming voornamelijk te wijten is aan borstklierweefsel dat veel harder is dan vetweefsel dan kan dit niet behandeld worden met liposculptuur. In dit geval zal een insnede gemaakt worden aan de onderrand van het tepelhof en wordt de klier zo verwijderd. Als de patient extreem vermagerd is, dan is er zo’n groot overschot aan huid, dat er ook huid moet verwijderd worden waardoor er nog een bijkomend huidlitteken zal achterblijven.

Voor/na beelden van behandeling van gynaecomastie

De getoonde foto’s zijn enkel illustratief voor wat eventueel mogelijk is met deze ingreep. U kan meer gedetailleerde informatie over deze ingreep aanvragen via het online invulformulier.

Scroll naar boven