Liposculptuur: enkele veelgestelde vragen

Wat gebeurt er bij een liposculptuur?
De ingreep gebeurt hetzij onder lokale verdoving voor kleinere zones, of onder lichte algemene verdoving voor grotere zones.

De dag van de ingreep zullen de zones die zullen behandeld worden afgetekend worden wanneer u rechtstaat. Dit laat toe om tijdens de ingreep heel precies te bepalen waar het teveel aan vetweefsel zich bevindt.

Er wordt een fysiologische oplossing gebruikt om de weefsels te infiltreren met ook een minimale hoeveelheid lokaal verdovingsmiddel om de postoperatieve pijn alsook bloeding te verminderen.

Het vet wordt dan verwijderd, momenteel bij voorkeur met de hydrojet techniek: bij deze techniek wordt het vet weggehaald met minimale schade aan de overige weefsels.

Zal ik gewicht verliezen na een liposculptuur?
Meestal weinig, omdat de hoeveelheid vetweefsel die kan worden weggehaald eerder beperkt is: wel zal er een figuurcorrectie bekomen worden die merkelijk verschil zal maken.
Zal ik een kleinere kledijmaat hebben na liposculptuur?
Dit hangt af van de zones en uw figuur in het algemeen: vaak kan wel een maatverschil tussen uw boven- en onderlichaam verbeterd worden.

Geachte patient,

Op de privé-praktijk zijn alle behandelingen zoals fillers en b-tox injecties mogelijk.
En ook ingrepen die onder plaatselijke verdoving kunnen uitgevoerd worden, kunnen gepland worden. U kan hier op een veilige manier bvb een bovenooglidcorrectie laten uitvoeren

Behandelingen gebeuren op een zo veilig mogelijke manier, dit wil zeggen dat alle aandacht wordt besteed aan veiligheidsmaatregelen.

Social distancing: er wordt op afspraak gewerkt en in de wachtzaal zal voldoende afstand zijn. Daarom vragen we u om indien mogelijk alleen te komen en ongeveer 10′ voor het afgesproken uur aanwezig te zijn.

We verwachten dat u enkel komt indien u vanaf 2 weken voor uw afspraak geen koorts of symptomen heeft gehad. Draag uw eigen mondmasker.

Er is voldoende handontsmetting ter beschikking zodat iedereen strikte handhygiëne kan toepassen.

Ik vraag ook uw respect voor het naleven van uw gemaakte afspraak of het tijdig afzeggen indien u niet kan komen, zo geeft u iemand anders de kans om behandeld te worden.
Er zullen immers al minder afspraken ingeboekt worden omdat na elk patientencontact de horizontale oppervlakten, stoelen, deurklinken, onderzoekstafels en toestellen dienen gereinigd te worden.

Bedankt voor uw medewerking,

Dr. Theunis