Vuller voor rimpelopvulling

Rimpelopvullingproducten (fillers) . Deze producten hebben een hoge biocompatibiliteit en worden traag geabsorbeerd. Fillers kunnen ingespoten worden in het aangezicht, de halslijn, de hals en de handen.

Het gebruikte produkt is een stof die ook natuurlijk aanwezig is in de huid en die de huidweefsels hydrateert. Bij het verouderen verliest de huid aan vochtgehalte waardoor zij gaat uitdrogen, broos wordt en de eerste rimpels opduiken. De weefsels zakken door en de huid verzwakt.

Door het inspuiten in de dermis, de huidlaag onder de opperhuid, wordt het tekort aan deze natuurlijke stof, opgevangen.

Een filler heeft een drievoudig effect:

 • onmiddellijke opvulling
  Het produkt wordt rechtstreeks in de rimpels ingespoten: het lift en vult onmiddellijk de lijnen door het aldus gecreëerde volume. Reeds vanaf de eertse inspuiting is de rimpel zichtbaar verminderd. Fijne rimpeltjes worden gecorrigeerd.
 • liftend effect
  Het produkt wordt rechtstreeks ingespoten in de zones waar de huid aan elasticiteit heeft verloren en creëert aldus een strakker en volume-vermeerderend effect. Deze gels vormen vaak een alternatief voor plastische chirurgie dankzij dit liftend effect en door de gelaatscontouren opnieuw vorm te geven wanneer de huidverzwakking niet te uitgesproken is.
 • krachtige hydratatie
  Door directe injectie in de dermis rehydrateren deze produkten de diepliggende weefsels.

Voordelen van fillers

 • Natuurlijke en onmiddellijke resultaten
  De gels voorkomen daadwerkelijk en corrigeren onmiddellijk ouderdomsverschijnselen op een zeer natuurlijke wijze met respect voor uw persoonlijke uitstraling en gelaatsuitdrukkingen.
  De resultaten zijn onmiddellijk zichtbaar zonder weerslag op uw dagelijks leven. De soepelheid, elasticiteit en de teint van de huid worden op natuurlijke wijze hersteld.
 • Optimale veiligheid
  Door het productieproces waarbij gebruik gemaakt wordt van de meest geavanceerde
  technieken, zijn de huidig beschikbare produkten van zeer zuivere kwaliteit.
  Dit staat borg voor een uitzonderlijke verdraagzaamheid en perfecte integratie in de
  huidweefsels.
 • Langdurig effect dat toeneemt met de tijd
  Afhankelijk van uw leeftijd en de structuur van uw gelaat, zullen 1 tot 3 sessies nodig zijn om het gewenste resultaat te bekomen wat reeds vanaf de eerste sessie zichtbaar is.
  De injecties hebben een waar cumulatief effect. 1 tot 2 onderhoudsessies volstaan om een langduriger effect te behouden.

De Injecties

Het produkt wordt door middel van een zeer fijne naald onder de rimpel geïnjecteerd. Indien nodig kan een verdovende zalf of een plaatselijke verdoving toegepast worden. Een sessie duurt 20 à 30 minuten. Nadien kan u uw sociale leven gewoon verderzetten.

Deze produkten worden meestal gebruikt voor:

 • Vollere lippen
 • Opvullen van de jukbeenderen
 • Correctie van het ‘kuiltje in de kin’
 • Opvullen van de naso-labiale rimpel (de rimpel van de neus naar de mondhoek)
 • Rimpeltjes rond de mond
 • Opvullen van de fronsrimpels tussen de wenkbrauwen (meestal in combinatie met een spierontspanner)
 • Corrigeren van diepe rimpels, littekens of oneffenheden als gevolg van acne
 • Kraaiepootjes rond de ogen

Neveneffecten

Neveneffecten toegeschreven aan het gebruik van deze produkten zijn zeldzaam. Ze kunnen onmiddellijk of laattijdig optreden.

 • inflammatoire reacties (roodheid, zwelling) eventueel gepaard met jeuk, pijn of een drukgevoel. Deze reactie kan 1 week duren.
 • verharding of knobbeltjes ter hoogte van de inspuitplaats.
 • verkleuring thv de injectieplaats.
 • te weinig vulling indien het product te diep in de huid wordt ingespoten.
  gevallen van overgevoeligheid aan fillers zijn beschreven.

De getoonde foto’s zijn enkel illustratief voor wat eventueel mogelijk is via een behandeling. U kan meer gedetailleerde informatie over deze ingreep aanvragen via het online invulformulier van Dr. Patrick Theunis, centrum voor plastische chirurgie.

Geachte patient,

Op de privé-praktijk zijn alle behandelingen zoals fillers en b-tox injecties mogelijk.
En ook ingrepen die onder plaatselijke verdoving kunnen uitgevoerd worden, kunnen gepland worden. U kan hier op een veilige manier bvb een bovenooglidcorrectie laten uitvoeren

Behandelingen gebeuren op een zo veilig mogelijke manier, dit wil zeggen dat alle aandacht wordt besteed aan veiligheidsmaatregelen.

Social distancing: er wordt op afspraak gewerkt en in de wachtzaal zal voldoende afstand zijn. Daarom vragen we u om indien mogelijk alleen te komen en ongeveer 10′ voor het afgesproken uur aanwezig te zijn.

We verwachten dat u enkel komt indien u vanaf 2 weken voor uw afspraak geen koorts of symptomen heeft gehad. Draag uw eigen mondmasker.

Er is voldoende handontsmetting ter beschikking zodat iedereen strikte handhygiëne kan toepassen.

Ik vraag ook uw respect voor het naleven van uw gemaakte afspraak of het tijdig afzeggen indien u niet kan komen, zo geeft u iemand anders de kans om behandeld te worden.
Er zullen immers al minder afspraken ingeboekt worden omdat na elk patientencontact de horizontale oppervlakten, stoelen, deurklinken, onderzoekstafels en toestellen dienen gereinigd te worden.

Bedankt voor uw medewerking,

Dr. Theunis