Rimpelbehandeling met spierontspanners

Spierontspanners worden sinds eind jaren tachtig gebruikt bij cosmetische behandelingen om rimpels te verbeteren.
Het gebruik is veilig en zeer effectief . Veel beroemdheden laten een spierontspanner inspuiten in bepaalde gelaatsspieren om de samentrekking van deze spieren te verminderen.
Op deze manier vervagen de uitdrukkingsrimpels. Het resultaat van deze behandeling is een ontspannen gelaat met minder of geen rimpels op de ingespoten plaatsen.

Welke spieren worden behandeld?

  • Voorhoofdsspier voor horizontale rimpels
  • Wenkbrauwspier voor de vertikale rimpels
  • Oogomtrekspier voor de kraaiepootjes
  • Mondomtrekspier voor de rimpels van de bovenlip
  • Lipflip

De injectietechniek is eenvoudig en snel (een behandeling duurt enkele minuten). Het kan enkele dagen duren vooraleer de spiersamentrekking vermindert.

Het effect van een rimpelbehandeling met spierontspanners blijft gemiddeld drie tot zes maanden. Hierdoor krijgt u een zachtere natuurlijke gelaatsuitdrukking met behoud van uw normale mimiek. Alleen de ingespoten spieren gaan minder samentrekken, al de andere gelaatsspieren blijven ongewijzigd. Vandaag wensen zowel mannen als vrouwen steeds vaker een gelaatsverjonging zonder snijden.

Door vullers te combineren met spierontspanners kan het gelaat vaak een aanzienlijk jongere look krijgen.

Een lip flip is een behandeling van de lippen waarbij u de spieren tijdelijk laat ontspannen met een spierontspanner. In de liprand worden kleine prikjes met spierontspanner gegeven. Dan zal de lip heel subtiel omkrullen. U behoudt uw natuurlijke look, alleen dan met nét dat beetje extra.

Voor/na behandeling van fronsrimpel

Voor/na behandeling van kraaiepootjes

Voor/na behandeling voorhoofd met spierontspanner

De getoonde foto’s zijn enkel illustratief voor wat eventueel mogelijk is met spierontspanners. U kan meer gedetailleerde informatie over deze ingreep aanvragen via het online invulformulier van Dr. Patrick Theunis, centrum voor plastische chirurgie.

Andere mogelijke behandelingen

Traptox behandeling is het inspuiten van spierontspanners in de trapeziusspier . Dit is de spier boven op de rug die vooral verantwoordelijk is voor de beweging van de schouders. Het kan echter zijn dat u extra veel spanning in deze spieren heeft, bijvoorbeeld door een slechte houding, stress of langdurig zitten. Dit leidt op den duur tot onder andere hoofdpijn en nekpijn. Traptox kan hiervoor dé oplossing bieden. Door de trapezius met spierontspanners te ontspannen, zullen uw nek en rug meer relaxen.

Scroll naar boven