Rimpelbehandeling met spierontspanners

Spierontspanners worden sinds eind jaren tachtig gebruikt bij cosmetische behandelingen om rimpels te verbeteren.
Het gebruik is veilig en zeer effectief . Veel beroemdheden laten een spierontspanner inspuiten in bepaalde gelaatsspieren om de samentrekking van deze spieren te verminderen.
Op deze manier vervagen de uitdrukkingsrimpels. Het resultaat van deze behandeling is een ontspannen gelaat met minder of geen rimpels op de ingespoten plaatsen.

Welke spieren worden behandeld?

  • Voorhoofdsspier voor horizontale rimpels
  • Wenkbrauwspier voor de vertikale rimpels
  • Oogomtrekspier voor de kraaiepootjes
  • Mondomtrekspier voor de rimpels van de bovenlip

De injectietechniek is eenvoudig en snel (een behandeling duurt enkele minuten). Het kan enkele dagen duren vooraleer de spiersamentrekking vermindert.

Het effect van een rimpelbehandeling met spierontspanners blijft gemiddeld drie tot zes maanden. Hierdoor krijgt u een zachtere natuurlijke gelaatsuitdrukking met behoud van uw normale mimiek. Alleen de ingespoten spieren gaan minder samentrekken, al de andere gelaatsspieren blijven ongewijzigd. Vandaag wensen zowel mannen als vrouwen steeds vaker een gelaatsverjonging zonder snijden.

Door vullers te combineren met spierontspanners kan het gelaat vaak een aanzienlijk jongere look krijgen.

Voor/na behandeling van fronsrimpel

Voor/na behandeling van kraaiepootjes

Voor/na behandeling voorhoofd met spierontspanner

De getoonde foto’s zijn enkel illustratief voor wat eventueel mogelijk is met spierontspanners. U kan meer gedetailleerde informatie over deze ingreep aanvragen via het online invulformulier van Dr. Patrick Theunis, centrum voor plastische chirurgie.

Geachte patient,

Op de privé-praktijk zijn alle behandelingen zoals fillers en b-tox injecties mogelijk.
En ook ingrepen die onder plaatselijke verdoving kunnen uitgevoerd worden, kunnen gepland worden. U kan hier op een veilige manier bvb een bovenooglidcorrectie laten uitvoeren

Behandelingen gebeuren op een zo veilig mogelijke manier, dit wil zeggen dat alle aandacht wordt besteed aan veiligheidsmaatregelen.

Social distancing: er wordt op afspraak gewerkt en in de wachtzaal zal voldoende afstand zijn. Daarom vragen we u om indien mogelijk alleen te komen en ongeveer 10′ voor het afgesproken uur aanwezig te zijn.

We verwachten dat u enkel komt indien u vanaf 2 weken voor uw afspraak geen koorts of symptomen heeft gehad. Draag uw eigen mondmasker.

Er is voldoende handontsmetting ter beschikking zodat iedereen strikte handhygiëne kan toepassen.

Ik vraag ook uw respect voor het naleven van uw gemaakte afspraak of het tijdig afzeggen indien u niet kan komen, zo geeft u iemand anders de kans om behandeld te worden.
Er zullen immers al minder afspraken ingeboekt worden omdat na elk patientencontact de horizontale oppervlakten, stoelen, deurklinken, onderzoekstafels en toestellen dienen gereinigd te worden.

Bedankt voor uw medewerking,

Dr. Theunis