Gelaatsverjonging met een S-Lift (of ook Soft lift of MACS-lift)

Het verouderingsproces van het aangezicht is gekenmerkt door verlies aan elasticiteit van de huid, ze wordt droger, dunner en gerimpelder. Factoren die de veroudering versnellen zijn oa. intensieve en langdurige blootstelling aan zonlicht en zwaar roken. De wangen en de hals worden slap door uitzakken van de diepere lagen.

Een minimaal invasieve facelift: de S-lift of MACS-lift .

S-lift gelaatsverjonging door gladtrekken van de huid

Een facelift is een operatieve behandeling waarbij rimpels en uitgezakte huidplooien van hals en wangen worden gecorrigeerd. Bij de klassieke facelift wordt de huid van hals en wangen over een groot gebied losgemaakt van de onderlaag en strakgetrokken in de richting van de haarfijn boven en achter-onder de oorschelp. Vaak zal ook een dieper gelegen weefsellaag moeten aangespannen worden. Soms kan het nodig zijn een bijkomende huidinsnede te maken onder de kin.

Bij de MACS-lift wordt de huid van de wang maar over een klein gebied losgemaakt en wordt de correctie bekomen door een speciale hechting te plaatsen op de diepere weefsellaag ter hoogte van de wang.

Op deze manier wordt een opmerkelijke gelaatsverjonging bekomen met een veel minder ingrijpende operatie. In tegenstelling met de klassieke facelift wordt het gelaat niet vlak maar krijgen de wangen opnieuw een voller jeugdig aspect. De ingreep kan zowel onder plaatselijke verdoving als onder algemene narcose uitgevoerd worden.

Deze ingreep biedt tal van voordelen:

  • Littekens achter het oor worden zoveel mogelijk vermeden dankzij de beperkte insnede.
  • Het gelaat blijft natuurlijk dankzij de geringe spanning op de huid.
  • De inwendige verankering verzekert een duurzaam resultaat.
  • De recuperatiefase blijft kort.

Wat U van een Soft-lift niet kan verwachten.

S-lift gelaatsverjonging door gladtrekken van de huid

Rimpels en huidplooien van wangen en hals worden gladgetrokken. De patient zal er jonger uitzien doch de huidkwaliteit wordt niet verbeterd. Rimpeltjes op boven- en onderlip zullen niet verdwijnen en moeten op een andere manier behandeld worden. Bij praten, lachen en andere aangezichtsbewegingen ontstaan rimpellijntjes die ook na een soft-lift aanwezig zullen blijven. Vullers zoals Sculptra of medische peeling kunnen hier een oplossing bieden.

Het gebeurt echter vaak dat een patient reeds bij een geringere huidveroudering een softlift of MACS-lift wenst maar daar eigenlijk nog niet voor in aanmerking komt. Het is mogelijk deze patienten nu toch te helpen zonder ingreep, met fillers of met een PDO-draadlift.

Voor de ingreep

Roken wordt afgeraden bij de klassieke facelift, maar bij de Soft-lift is een rookstop wel aangeraden maar niet strikt noodzakelijk. Medicijnen die acetyisalicyizuur bevatten (aspro, aspirine, … ) mogen 2 weken voor de ingreep niet gebruikt worden.

De dag voor de operatie worden de haren gewassen en op de dag van de operatie worden geen cosmetica gebruikt. Het is niet nodig om plaatselijk haren weg te scheren of te knippen.

De operatie

Een S-lift wordt meestal uitgevoerd worden onder plaatselijke verdoving maar kan ook onder algemene verdoving. De ingreep duurt minder lang dan de klassieke facelift.

Na de operatie

Een drukverband wordt aangelegd gedurende 24 uur. Indien nodig kan na 3 dagen een eventuele zwelling met lymfedrainage behandeld worden. Meestal is het echter voldoende om geduld te hebben tot de zwelling spontaan verdwijnt.

De getoonde foto’s zijn enkel illustratief voor wat eventueel mogelijk is met een S-lift. U kan meer gedetailleerde informatie over deze ingreep aanvragen via het online invulformulier van.

Scroll naar boven