Wal-liposculptuur

Water-jet geassisteerde liposculptuur

Water-jet geassisteerde liposculptuur (hydro-jet of body-jet): niet zomaar een nieuwe techniek, maar een gans nieuw concept.

Indien u in ons centrum komt voor een liposculptuur behandeling hebt u vanaf nu de mogelijkheid om te kiezen voor de ondertussen klassieke vibro-liposculptuur of voor de vernieuwende  hydro-jet liposculptuur (WAL ofwel water-jet assisted liposuction) .

Bij de hydro-jet is het mogelijk om uitgebreidere zones onder plaatselijke verdoving te behandelen omdat er kan gewerkt worden met lagere doseringen verdovingsmiddelen.

Water-jet geassisteerde liposculptuur

Gebruik makend van de kracht van een waterstraal! Een waaiervormige waterstraal onder een beperkte hoge druk is voldoende om vetcellen los te maken uit de bindweefsels terwijl de meer fibreuze structuren (zoals zenuwen en bloedvaten) gespaard blijven. De blootstelling van het lichaam aan grotere hoeveelheden plaatselijk verdovingsmiddel kan worden geëlimineerd.

Water-jet geassisteerde liposculptuur
Stap 1

Water-jet geassisteerde liposculptuur
Stap 2

Water-jet geassisteerde liposculptuur
Stap 3

Water-jet geassisteerde liposculptuur
Stap 4

Welke zijn de voordelen van deze techniek?

  • Hydro-jet is een nieuwe techniek die toepasbaar is op alle typen vetweefsel.
  • Het is eenvoudiger om onder plaatselijke verdoving te werken.
  • Minder weefselbeschadiging door de selectieve vetverwijdering
  • Patienten klagen minder over pijn en er is een sneller herstel met minder postoperatieve zwelling.
  • Er is minder medicatie nodig
  • De techniek laat een betere sculpturering toe
  • Omdat er minder zwelling is tijdens de ingreep kan de chirurg met een grotere precisie werken.

Enkele voor/na voorbeelden van Wal-liposculpuur

Veelgestelde vragen over liposculpuur

Lees ook de antwoorden van Dr. Theunis op enkele veelgestelde vragen over liposculpuur (FAQ).

De getoonde foto’s zijn enkel illustratief voor wat eventueel mogelijk is met Wal-liposculptuur. U kan meer gedetailleerde informatie over deze ingreep aanvragen via het online invulformulier van Dr. Patrick Theunis, centrum voor plastische chirurgie.

Geachte patient,

Op de privé-praktijk zijn alle behandelingen zoals fillers en b-tox injecties mogelijk.
En ook ingrepen die onder plaatselijke verdoving kunnen uitgevoerd worden, kunnen gepland worden. U kan hier op een veilige manier bvb een bovenooglidcorrectie laten uitvoeren

Behandelingen gebeuren op een zo veilig mogelijke manier, dit wil zeggen dat alle aandacht wordt besteed aan veiligheidsmaatregelen.

Social distancing: er wordt op afspraak gewerkt en in de wachtzaal zal voldoende afstand zijn. Daarom vragen we u om indien mogelijk alleen te komen en ongeveer 10′ voor het afgesproken uur aanwezig te zijn.

We verwachten dat u enkel komt indien u vanaf 2 weken voor uw afspraak geen koorts of symptomen heeft gehad. Draag uw eigen mondmasker.

Er is voldoende handontsmetting ter beschikking zodat iedereen strikte handhygiëne kan toepassen.

Ik vraag ook uw respect voor het naleven van uw gemaakte afspraak of het tijdig afzeggen indien u niet kan komen, zo geeft u iemand anders de kans om behandeld te worden.
Er zullen immers al minder afspraken ingeboekt worden omdat na elk patientencontact de horizontale oppervlakten, stoelen, deurklinken, onderzoekstafels en toestellen dienen gereinigd te worden.

Bedankt voor uw medewerking,

Dr. Theunis